Filippa Økologisk, 35 cl., 40% vol

Filippa Økologisk, 35 cl., 40% vol. Vinder af “Økologisk Guld 2009”.

Brændevin brændt på det (verdens)kendte sydfynske æble, hvis modertræ – der bar frugt første gang i 1883 – lever endnu. Dette æbles vinøse og karakteristiske smag, som de fleste kender fra egen, forældres eller bedsteforældres have, giver en hel fantastik æble-eau-de-vie. Denne økologiske variant er lavet på æbler fra en plantage beliggende helt ned til vandet på Horne Land.

 

Lidt om Aqua Vitae Sydfyn

Aqua Vitae Sydfyn er et lille brænderi på Sydfyn, som arbejder i harmoni med årstiderne og dermed det udbud af egnet frugt, der er til rådighed.

Råvarerne

Aqua Vitae Sydfyn anvender som hovedregel kun sydfynsk frugt. Konceptet er håndværk fra modtagelse af frugten til den er gæret til vin, brændt, lagret, tappet og drikkeklar. Der bruges såvel økologisk som konventionelt dyrket frugt.

Brænderiet

Aqua Vitae Sydfyn destillerer på professionelt udstyr. Det er håndsmedet af kobber og rustfrit stål helt fra bunden for at tilgodese Aqua Vitae Sydfyns særlige behov og krav til det færdige produkt. Frugtvinen gæres i 8-16 uger, hvorefter den destilleres til en frugtbrændevin på ca. 80% og lagres en måneds tid eller længere. Endelig forskæres frugtbrændevinen til en drikkestyrke på 40% alkohol.

Du kan læse meget mere om Aqua Vitae Sydfyn på deres hjemmeside www.aquavitaesydfyn.dk